Strukture prihoda i rashoda poslovnih subjekata u Srbiji

Bez autora
Apr 22 2013

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da je u publikaciji “Strukture prihoda i rashoda poslovnih subjekata u Republici Srbiji” objavilo rezultate istraživanja “Strukture rashoda i prihoda poslovanja pravnih lica i preduzetnika”, koje je sprovedeno od 2. aprila do 29. juna 2012. godine u skladu sa Zakonom o zvaničnoj statistici.Obuhvaćeno je 17.627 poslovnih subjekata na teritoriji Republike Srbije i to: privredna društva, državni organi i organizacije, neprofitne institucije, pomoćne finansijske institucije i preduzetnici.

Strukture prihoda i rashoda poslovnih subjekata u SrbijiRepublički zavod za statistiku saopštio je danas da je u publikaciji “Strukture prihoda i rashoda poslovnih subjekata u Republici Srbiji” objavilo rezultate istraživanja “Strukture rashoda i prihoda poslovanja pravnih lica i preduzetnika”, koje je sprovedeno od 2. aprila do 29. juna 2012. godine u skladu sa Zakonom o zvaničnoj statistici.

U saopštenju se navodi da je obuhvaćeno 17.627 poslovnih subjekata na teritoriji Republike Srbije i to: privredna društva, državni organi i organizacije, neprofitne institucije, pomoćne finansijske institucije i preduzetnici.

Prikupljeni su podaci na detaljnom nivou Klasifikacije proizvoda i usluga, na osnovu kojih je moguće sagledati strukture inputa i autputa proizvodnog procesa svih delatnosti nacionalne ekonomije.

Rezultati istraživanja predstavljaju osnovu za obračun proizvodnih i tehničkih koeficijenata za izradu Tabela ponude i upotrebe.

Tabele ponude i upotrebe predstavljaju nezaobilazan instrument za sofisticiranu makroekonomsku analizu, koncipiranje, monitoring i evaluaciju ekonomskih i strukturnih politika.

Publikacija je dostupna na sajtu Republičkog zavoda za statistiku.

Istraživanje je finansijski podržala Evropska unija, koja je učestvovala u ukupnim troškovima sa 60 posto, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik